Σελίδες

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Μιχάλης Τουρατζίδης, ο συνθέτης και παραγωγός των μεγάλων μουσικών επιτυχιών!!!

Ποιος είναι ο συνθέτης και μουσικός παραγωγός Μιχάλης Τουρατζίδης;
Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική σε ηλικία 11 χρονών. H πρώτη του φορά που δούλεψε σε νυχτερινό μαγαζί, ήταν στην ηλικία των 13, ενώ τις πρώτες του μουσικές ενορχηστρώσεις, τις έκανε στα 16.
 Από πολύ μικρή ηλικία, συνεργάστηκε με πολλούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες. Μέχρι τα 18 του, είχε ήδη συνεργαστεί με την Ρίτα Σακελαρίου, την Τζένη Βάνου, τον Σταμάτης Κόκοτας κ.α. Στη συνέχεια συνεργάστηκε, ως μουσικός, με τους Πασχάλη Τερζή, Πέγκυ Ζήνα, Στέλλιο Ρόκο και Τόλη Βοσκόπουλο.
 Από το 1998 ασχολούνταν με την παραγωγή, καθώς τότε δημιούργησε το πρώτο του Home Studio και το 2005 το πλήρως επαγγελματικό studio.
 Ως συνθέτης, εμφανίστηκε στο χώρο για πρώτη φορά το 2000. Τραγούδια του τραγούδησαν μεγάλα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας, όπως: Γιώργος Μαζωνάκης, Νατάσα Θεοδωρίδου, Καίτη Γαρμπή, Τριαντάφυλλος, Πάνος Κιάμος κ.α. Η πρώτη μεγάλη του επιτυχία είναι του Γιώργου Μαζωνάκη με τίτλο "Εμένα Πες Μου Ποιος".
Το 2001 γίνετε μαέστρος στο νυχτερινό μαγαζί της Θεσσαλονίκης, "Μούσες Εν Χορω". Μέσα απο εκεί ανακάλυψε πολλά νέα ταλέντα και κατάφερε να αναδείξει τραγουδιστές όπως η Φανή Δρακοπούλου, ο Χρήστος Χολίδης, η Αγγελική Ηλιάδη, ο Σάκης Αρσενίου, η Χριστίνα Κολέτσα, ο Γιώργος Γιασεμής κ.α.
Το 2007 αναλαμβάνει το πρώτο του εγχείρημα, ως παραγωγός και δημιουργός, γράφοντας τραγούδια για τον δίσκο της Φανής Δρακοπούλου. Μαζί σημείωσαν πολλές επιτυχίες και ξεχώρισαν αρκετά κομμάτια τους, μερικά από αυτά είναι το: Απών, Άιντε κόσμε, Ούτε ναι ούτε όχι, Εκκρεμότητες, Καλύτερα Αλήτισσα.
Το 2008 κάνει το δεύτερο του εγχείρημα ως παραγωγός και δημιουργός μαζί με τον Χρήστο Χολίδη. Το τραγούδι «Κι ας μην έχω που να πάω» αποτελεί την πρώτη επιτυχία του Χρήστου Χολίδη. Επίσης μαζί με τον Χρήστο Χολίδη, σημειώνουν και άλλες επιτυχίες, όπως το «Σε ποια μέρη» και το «Μ΄αγαπάς».
Παράλληλα όμως έγραφε τραγούδια σε διάφορους καλλιτέχνες τα όποια έγιναν επιτυχίες. Μερικά από αυτά είναι το «Κομμάτια έχω γίνει», «Για σένα μάτια μου χαλάλι, «Μείνε» κ.α. Το τρίτο του εγχείρημα σαν παραγωγός έγινε με τον Μάκη Δημάκη βάζοντας και τον συνεργάτη του επί πολλά χρόνια Αργύρη Αράπη. Το 2011 γράφει «Κάνεις δεν είναι κανενός», και έπονται το «Ανησύχησα», το «Τάμα» και άλλα τραγούδια που ανέδειξαν τον Μάκη Δημάκη στο ευρύ κοινό.
Ενώ στο βιογραφικό του, τραγούδι σταθμός αποτελεί, και το «Ψυχολογικά», που τραγούδησε ο Βασίλης Καρράς.
Μετά από 14 χρόνια συνεργασίας με το νυχτερινό κέντρο αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με παραγωγές καλλιτεχνών.
Το πιο πρόσφατο εγχείρημα του Μιχάλη Τουρατζίδη είναι o Βασίλης Μπατής, γράφοντας του το "Να Μαστε Καλα""Είμαι Καψούρης""Άσπρο Πάτο" αλλά και με άλλα νέα παιδιά!!!

Δείτε εδώ το βίντεο με τις μεγαλύτερες επιτυχίες και έπεται η συνέχεια...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου